Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fruitmarkten Cools sluiten definitief, 30 winkels dicht, 80 jobs verdwijnen : 'Dat doet heel pijn'

Cools
Fruitmarkten Cools uit Dessel heeft na 85 jaar de boeken neergelegd.  Een faillissement is onafwendbaar.  80 mensen verliezen hun werk in de winkels en ook in het centrale magazijn aan Zandbergen in Dessel.

Familiebedrijf Cools telde heel wat verkooppunten in de Kempen en regio Antwerpen, samen 35 : in Herentals, Noorderwijk, Booischot, Heikant, 2 in Mol, Meerhout, Geel, Merksplas, Dessel, Arendonk, Veerle, Turnhout, Oud-Turnhout, 2 in Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Wilrijk, Berchem, Aarschot, Brasschaat, Lommel,  Wommelgem (E313 carpoolparking), en  Putte.

Aankoopsysteem stort in

Zaakvoerder Luc Cools : 'We kochten tegen een scherpe prijs overschotten die supermarkten niet afnamen van groothandelaars. Door de steeds toenemende concurrentie tussen méér en méér supermarkten, nemen die tegenwoordig alles af van de groothandels en is er voor ons geen overschot meer om op te kopen. 

En natuurlijk de energiecrisis en de loonstijgingen doen ons, en veel bedrijven naast ons, de das om.  Dit is heel pijnlijk voor ons en ons personeel, maar het kan niet anders. In 1985 zijn we gestart met ons verkoopsysteem.  In Antwerpen stad lukt het nog wel, en proberen we verder te ondernemen.'

Zandbergen 106, Dessel, België

Cools

Deel dit artikel